Ted transitaris en duanes
DÉCRET GOUVERNEMENTAL / NRT
3 de février, 2021
Reforma de la imposició directa de normes tributàries i duaneres
25 de avril, 2023

El Govern d’Andorra fa un pas més cap a digitalització en els tràmits Duaners a partir del setembre, el 95% de les declaracions duaneres en Andorra s’hauran de fer en línia.

Arran del projecte de digitalització dels procediments duaners, iniciativa del ministre de Finances i Portaveu, Eric jover i el director del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa.

Des d’aquest 13 de setembre, quasi totes les declaracions de mercaderies s’hauran de fer en format digital.

Amb l’objectiu d’agilitzar la feina dels agents transitaris com TED, que s’encarrega de gestionar les operacions d’entrada i sortida de béns. Aquesta nova mesura ajudarà en l’eficiència i la rapidesa de tots els tràmits. També és un punt favorable pel medi ambient, podent així reduir el consum de paper I les emissions relacionades.

Els únics tràmits que es seguiran gestionant en paper són aquells que els ciutadans I empreses facin directament a la duana.

Actualment, a la duana andorrana es fan més de 300.000 declaracions a l’any i aquesta iniciativa és un Element fonamental per simplificar i facilitar els intercanvis comercials i fer d’Andorra, un país més competitiu, per atraure empreses d’interès a l’economia andorrana.

A TED ja comptem amb un sistema adaptat al nou panorama digital que es presenta, amb sistemes d’informació i programes a mida pels nostres clients i les seves necessitats en els tràmits duaners. Gràcies a aquesta implementació d’aquesta iniciativa, s’aconseguirà augmentar aquesta digitalització, per la que fa temps que es prepara noves formes de comunicació i canals àgils per aconseguir l’optimització dels processos.

Com sempre, l’objectiu de TED transitaris duaners és facilitar tots els tràmits Duaners, posant-los en bones mans I confiant en la professionalitat, per això, des de fa temps, els nostres esforços s’han centrat a treballar amb les millors eines en tecnologia i desenvolupar una intranet que faci possible aquesta digitalització a la nostra empresa.

Esperem poder fer pública aquesta intranet al més aviat possible i començar a gestionar els tràmits en bones mans I des de qualsevol lloc a través de la nostra pàgina web.

 

Ouvrez le chat
Nous pouvons vous aider ?
Salut, pouvons-nous vous aider?